Τα μάρμαρα στο δάπεδο του σαλονιού χρειάζονται επειγόντως γυάλισμα. Υπάρχει κάτι καλό; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

9100

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Το μάρμαρο είναι ένας μαλακός πορώδης λίθος ο οποίος λεκιάζει εύκολα. Για να διατηρήσουμε τις μαρμάρινες επιφάνειες (ειδικότερα αυτές του δαπέδου) καθαρές και γυαλισμένες θα πρέπει να τις περιποιούμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα (δύο έως τριών εβδομάδων) ανάλογα με τη χρήση του χώρου που αυτές βρίσκονται. Ο καθαρισμός και το γυάλισμα θα φέρει τη μαρμάρινη επιφάνεια σε άριστη κατάσταση.

Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε:

  • Μην χρησιμοποιείτε ποτέ λειαντικά όπως ατσαλόμαλλο για να καθαρίσετε κάποια μαρμάρινη επιφάνεια.
  • Μην χρησιμοποιείτε επίσης όξινα καθαριστικά ή χλωρίνη.
  • Καθαρίστε αμέσως λεκέδες που πιθανόν δημιουργηθούν στην μαρμάρινη επιφάνεια με ιδιαίτερη προσοχή σε λεκέδες από ξύδι, ντομάτα, λεμόνι, κρασί και καφέ.

Αδιαβροχοποιούμε τις μαρμάρινες επιφάνειες για να τις προστατεύσουμε από ελαιώδεις και λιπαρούς ρύπους με ειδικά αδιαβροχοποιητικά προϊόντα που επιτυγχάνουν άριστα αποτελέσματα και διευκολύνουν στη συνέχεια τον καθαρισμό και το γυάλισμα με παρκετίνη.

Ας παρακολουθήσουμε τώρα τη διαδικασία γυαλίσματος κάποιας μαρμάρινης επιφάνειας:

 Βήμα 1 – Επιλέγουμε τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε για τη φροντίδα και το γυάλισμα των μαρμάρινων επιφανειών.

Πάντα καθαρίζουμε τη  μαρμάρινη επιφάνεια  πριν το γυάλισμά της με ένα απαλό βιοδιασπώμενο καθαριστικό ειδικά κατασκευασμένο για εφαρμογή σε γυαλισμένες μαρμάρινες επιφάνειες. Ωστόσο, δυο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ανά λίτρο νερού, ή υγρό πιάτων λειτουργεί επίσης καλά. Επιλέγουμε το γυαλιστικό προϊόν που θα χρησιμοποιήσουμε.

Αποφεύγουμε τη χρήση γυαλιστικών ακρυλικής ή πολυουρεθανικής βάσης. Μια φθηνή εναλλακτική λύση για γυάλισμα είναι κιμωλία, η οποία θα πρέπει να είναι σε μορφής σκόνη πριν από την εφαρμογή της.

Βήμα 2 – Καθαρίζουμε πριν γυαλίσουμε

Καθαρίζουμε πριν το γυάλισμα κατά προτίμηση με ελαφρύ βιοδιασπώμενο καθαριστικό αφήνοντας τα δάπεδα να στεγνώσουν για λίγες ώρες πριν από την έναρξη του γυαλίσματος.

Βήμα 3 – Ξεκινάμε από τη μέση

Είτε χρησιμοποιούμε κιμωλία, είτε κάποιο χημικό προϊόν, ξεκινάμε από τη μέση.

Εάν χρησιμοποιούμε κιμωλία, βρέχουμε ένα μαλακό πανί και το βουτάμε στην σκόνη της κιμωλίας. Αν χρησιμοποιούμε χημικό προϊόν ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα του (μερικά ml) στη μέση του δαπέδου για να ξεκινήσουμε.

Βήμα 4 – Εργαζόμαστε με κυκλικές κινήσεις

Χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι ύφασμα ξεκινάμε να γυαλίζουμε την επιφάνεια με αργές κυκλικές κινήσεις. Μετακινούμαστε αργά προς τα δεξιά και κατόπιν προς τα αριστερά. Γυρνάμε στη μέση και συνεχίζουμε με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα.Αν πρόκειται να γυαλίσουμε μια μεγάλη επιφάνεια εργαζόμαστε σε μικρά τμήματα. Προσθέτουμε περισσότερη κιμωλία ή γυαλιστικό όποτε είναι απαραίτητο.

Βήμα 5 - Αφήνουμε να στεγνώσει

Αν χρησιμοποιούμε χημικό γυαλιστικό το αποτέλεσμα είναι σαφώς άψογο μετά το στέγνωμα του. Αν χρησιμοποιούμε κιμωλία, μετά από καλό στέγνωμα της επιφάνειας  σκουπίζουμε το μάρμαρο με ένα υγρό, καθαρό πανί. Στη συνέχεια το περνάμε ξανά με ένα στεγνό πανί. Μετά την αφαίρεση τυχόν υπολειμμάτων κιμωλίας, το μάρμαρο θα πρέπει να είναι καθαρό και λαμπερό. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.