Τι είναι η θερμοστεγάνωση δώματος (ταράτσας); Τι επιτυγχάνουμε με την θερμοστεγάνωση ενός δώματος; Ποια τα οφέλη της;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

254

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η θερμοστεγάνωση δώματος (ταράτσας) αποτελεί την εφαρμογή επένδυσης της επιφάνειας του δώματος με θερμομονωτικό υλικό, συνήθως σε μορφή πλακών πολυστερίνης διαφορετικών παχών  (εξηλασμένης, διογκωμένης, υψηλών προδιαγραφών).

Η παρεμβολή θερμομονωτικής στρώσης μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και της κατοικίας (όσον αφορά το δώμα της κατοικίας), συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση ή το δροσισμό των χώρων της κατοικίας που βρίσκονται αμέσως κάτω από το δώμα, σε ποσοστά της τάξης του 15% έως 25%, ανάλογα με την κλιματική ζώνη στην οποία βρίσκεται η κατοικία, τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και άλλους παράγοντες. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι απώλειες θερμότητας ενός κτιρίου προς το εξωτερικό περιβάλλον γίνεται σε ποσοστά της τάξης του 40% - 45% από την οροφή του κτιρίου (είτε αυτή είναι οριζόντια (ταράτσα), είτε είναι επικλινής στέγη).

Επίσης, η θερμομονωτική στρώση προστατεύει την πλάκα σκυροδέματος της ταράτσας από την άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, τους (χημικούς ή άλλου είδους) ρύπους που επικάθονται σε αυτή και τη φθείρουν, από την υγρασία, τις συστολοδιαστολές εξαιτίας της διακύμανσης των θερμοκρασιών του περιβάλλοντος, αλλά και τα θερμικά σοκ που προκαλούνται από τις απότομες μεταβολές θερμοκρασιών.

Η θερμοστεγάνωση του δώματος μιας κατοικίας λειτουργεί ως παράγοντας βελτίωσης της θερμικής άνεσης των χώρων της κατοικίας που βρίσκονται κάτω από αυτή.

Σε συνδυασμό με θερμομόνωση των εξωτερικών καθέτων επιφανειών (τοιχοποιιών) και χρήση θερμομονωτικών κουφωμάτων τα αποτελέσματα τόσο όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και τη βελτίωση της θερμικής άνεσης είναι εντυπωσιακά.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.