Επένδυση στην ταράτσα - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1437

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Επενδύουμε την ταράτσα


Δημιουργούμε τις κατάλληλες ρύσεις (αν δεν υπάρχουν) ώστε να διασφαλίσουμε τη σωστή απορροή των νερών της βροχής προς τα κανάλια απορροής (λούκια) της ταράτσας. Ανάλογα με το πάχος των ΄γεμισμάτων’ που πρέπει να γίνουν για το σκοπό αυτό και ανάλογα επίσης με στοιχεία που αφορούν τη στατικότητα του κτιρίου, το έτος κατασκευής κ.ά., χρησιμοποιούμε ελαφροβαρή (τσιμεντοειδή) γεμίσματα σε συνδυασμό με στρώση τσιμεντοκονίας. Στεγανοποιούμε την επένδυση με τσιμεντοειδές στεγανωτικό.Στη συνέχεια συγκολλούμε την επένδυση με εύκαμπτο ισχυρό συγκολλητικό κονίαμα υψηλών προδιαγραφών, απαραίτητο για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών (απότομες συστολοδιαστολές, έκθεση της επιφάνειας σε έντονη ηλιοφάνεια, παγετό κ.ά.)    

Δημιουργούμε γεμίσματα με ελαφροβαρή τσιμεντοειδή υλικά σε συνδυασμό με στρώση έτοιμης τσιμεντοκονίας D-6  της DUROSTICK ή παραδοσιακής (εργοταξιακής) τσιμεντοκονίας με προσθήκη σε αυτή βελτιωτικών γαλακτωμάτων {DUROMAX , D-20 } καθώς και ινών πολυπροπυλενίου DUROFIBRE της DUROSTICK.Συγκολλούμε με κόλλα κεραμικών πλακιδίων ELASTIC , EXTRA POWER  ή GOLD , με D-5  για πλάκες (Καρύστου,Πηλίου κ.ά.).

Δημιουργούμε απαραίτητα αρμούς διαστολής περιμετρικά της επιφάνειας και ανά 16 έως 20m2, οι οποίοι προφυλάσσουν την επένδυση από αποκολλήσεις και ρηγματώσεις των στοιχείων της, εξαιτίας συστολοδιαστολών.Δημιουργούμε αρμούς διαστολής με το πολυουρεθανικό σφραγιστικό DUROFLEX-PU & PRIMER-PU  & DS-265  Κορδόνι Πολυαιθυλαινίου της DUROSTICK.

Αρμολογούμε την επένδυση με το κατάλληλο (ανάλογα με το είδος της) υλικό αρμολόγησης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άρρηκτη σύνδεση των στοιχείων της μεταξύ τους και βέβαια να επιτυγχάνεται η αποφυγή προβλημάτων ρηγματώσεων, αποσαθρώσεων, αποχρωματισμών, λεκιάσματος των αρμών.

Αρμολογούμε κεραμικά πλακίδια με τον καινοτόμο ΕΛΑΣΤΙΚΟ & ΕΛΑΙΑΠΩΘΗΤΙΚΟ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟ  ή κάποιον από τους ΤΣΙΜΕΝΤΟΕΙΔΕΙΣ ΑΡΜΟΣΤΟΚΟΥΣ της DUROSTICK (1-10mm, 5-20mm)  με προσθήκη γαλακτώματος {DUROMAX ή D-20}, αρμολογούμε επενδύσεις από πέτρα με τον ειδικό για το σκοπό αυτό αρμόστοκο D-4 της DUROSTICK.   

Αδιαβροχοποιούμε τους τσιμεντοειδείς αρμόστοκους της επένδυσης με D-16, ώστε να αποτρέψουμε τη διείσδυση υγρασίας.Ιδανικά αδιαβροχοποιούμε το σύνολο της επένδυσης απορροφητικών πλακιδίων με το κατάλληλο αδιαβροχοποιητικό υλικό, D-29 SPOT FREE. Τέλος, αδιαβροχοποιούμε φυσικές ή τεχνητές πέτρες με RENOLIT  της DUROSTICK.

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.