Επισκευή τοιχίων, δαπέδων και λοιπών κατασκευών εκτός φέροντος οργανισμού - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

953

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Επισκευή τοιχίων, δαπέδων και λοιπών κατασκευών εκτός φέροντος οργανισμού


Η αντιμετώπιση ζημιών που έχουν προκληθεί από σεισμό εκτός φέροντος οργανισμού του κτιρίου δεν απαιτεί απαραίτητα την εμπλοκή μηχανικού στη φάση του ελέγχου και της επιλογής λύσεων για την αποκατάστασή τους. Ανάλογα με το είδος του δομικού στοιχείου, τα υλικά από τα οποία έχει κατασκευασθεί, το εύρος της ζημιάς, τις αισθητικές και λειτουργικές μας απαιτήσεις για το αποτέλεσμα της επισκευής και αποκατάστασής του, δημιουργούμε την κατάλληλη στρατηγική κάθε φορά που συμπεριλαμβάνει και τα προϊόντα-υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε.

Η επισκευή ρηγματώσεων σε στοιχεία από σκυρόδεμα μπορεί να γίνει με χρήση εποξειδικών {D-33 , D-38 } όπως εξηγήσαμε και σε άλλο σημείο της ενότητας αυτής, ακόμη με τη χρήση ενισχυμένων ειδικών τσιμεντοκονιαμάτων που φέρουν ανάλογη προδιαγραφή για την εργασία αυτή {D-55, DUROFIX , DS-240}. Η επισκευή και αποκατάσταση σοβατισμένων επιφανειών στις οποίες είτε έχουν δημιουργηθεί ρηγματώσεις είτε αποσαθρώσεις και αποκολλήσεις, γίνονται κατά περίπτωση με σειρά ειδικών επισκευαστικών υλικών (προϊόντων) που καλύπτουν την κάθε σχετική απαίτηση. {D-32 , D-42, D-66 REPAIR, SUPER FLEX POWDER }.

Εάν οι ρηγματώσεις είναι πολλές αλλά ο σοβάς της τοιχοποιίας δεν έχει κουφώσει και είναι καλά αγκυρωμένος, τότε, συνιστάται η καθολική επικάλυψη της τοιχοποιίας με MEGAFIX, ή HYDROSTOP PLASTER ELASTIC, αφού έχει διαπιστωθεί ότι το χρώμα είναι σταθερό. Εάν υπάρχουν σε σημεία μερικές αποσαθρώσεις ή και ξεφλουδίσματα, τρίβουμε την επιφάνεια με πατόχαρτο Νο60 και ακολούθως εφαρμόζουμε το εύκαμπτο κονίαμα MEGAFIX σε δύο στρώσεις (μία για την κάλυψη των ρηγματώσεων και μία για να φινίρουμε και να δημιουργήσουμε ασπίδα προστασίας με μεγάλη διάρκεια ζωής).

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.