Επισκευή και αποκατάσταση δομικών στοιχείων σκεπής - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

3221

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Επισκευή και αποκατάσταση δομικών στοιχείων σκεπής (αποκολλημένα ή και ρηγματωμένα κεραμίδια, αποκολλήσεις σε επαφή με τοίχους, καμινάδες κ.ά.)


Η ζημιογόνος επίδραση κάποιου σεισμού είναι δυνατόν να προκαλέσει μικρότερη ή μεγαλύτερη ζημιά στην κεραμοσκεπή ενός κτιρίου καθώς και στις συνδέσεις αυτής με εφαπτόμενα δομικά στοιχεία (π.χ. τοιχοποιία, ντερέδες, καμινάδες κ.ά.). Αφού ελέγξουμε τις ζημιές που έχουν προκύψει, αντικαθιστούμε τα ρηγματωμένα ή σπασμένα κεραμίδια με νέα και προχωράμε στη συγκόλλησή τους, αυτών καθώς και άλλων κεραμιδιών που έχουν αποκολληθεί, με ισχυρό συνδετικό κονίαμα ειδικά παρασκευασμένο για το σκοπό αυτό (PERLAFIX).Τα κεραμίδια που βρίσκονται στους κορφιάδες της σκεπής ή σε άλλα σημεία της που χρήζουν συγκόλλησης, θα πρέπει ιδανικά να τοποθετούνται με χρήση εξειδικευμένων για το σκοπό αυτό συγκολλητικών (PERLAFIX) ή σε περίπτωση που χρησιμοποιείται παραδοσιακό χαρμάνι συγκόλλησης θα πρέπει να ενισχύεται με ειδικά βελτιωτικά γαλακτώματα {DUROMAX , D-20 , DUROSTOP }, και ίνες πολυπροπυλενίου (DUROFIBRE).Στη συνέχεια στεγανοποιούμε το υλικό συγκόλλησης με το επαλειφόμενο τσιμεντοειδές στεγανωτικό (D-9).

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αν τα κεραμίδια έχουν τοποθετηθεί ήδη αδιαβροχοποιημένα, η αδιαβροχοποιητική δράση διαρκεί το πολύ μέχρι 8 χρόνια.

Για την αποφυγή ζημιών από τον παγετό στα κεραμίδια (η υγρασία που διεισδύει σε αυτά όταν παγώσει προκαλεί το ράγισμα και σπάσιμό τους), φροντίζουμε απαραίτητα, μετά την επισκευή να τα αδιαβροχοποιούμε {(D-59)  ή NANO PROOF CERAMIC DS-270}.Στα σημεία επαφής της κεραμοσκεπής με άλλα δομικά στοιχεία όπως τοιχοποιία, καμινάδες, ντερέδες κ.ά. σημεία που πιθανόν λόγω του σεισμού να έχουν δημιουργηθεί αποκολλήσεις, φροντίζουμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά με τσιμεντοειδές επισκευαστικό υψηλών προδιαγραφών (D-55) και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το τσιμεντοειδές εύκαμπτο σφραγιστικό DUROFLEX POWDER .

αποκατάσταση σκεπής

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.