Τι είναι τα αδιαβροχοποιητικά προϊόντα με βάση τη νανοτεχνολογία και ποιες είναι οι χρήσεις τους; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1118

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Κατ’ αρχήν, τι είναι η νανοτεχνολογία …

Ένα νανόμετρο (nm)  είναι ένα δισεκατομμυριοστό (10-9) του μέτρου. Νανοτεχνολογία είναι η μελέτη του ελέγχου της ύλης σε ατομικό και μοριακό επίπεδο. Γενικά, η νανοτεχνολογία ασχολείται με τις δομές μεγέθους 100 νανομέτρων ή μικρότερων, σε τουλάχιστον μια διάσταση και περιλαμβάνει την ανάπτυξη υλικών ή συσκευών αυτής της τάξης μεγέθους. Για να το αντιληφθούμε καλύτερα με ένα παράδειγμα: Μια ανθρώπινη τρίχα έχει διάμετρο 50.000 νανόμετρα.

Τα αδιαβροχοποιητικά με βάση τη νανοτεχνολογία αποτελούν υλικά εμποτισμού που λόγω της μικροσκοπικής δομής τους έχουν τη δυνατότητα να διεισδύουν βαθειά στους πόρους διάφορων υλικών (επιφανειών) και να επιτυγχάνουν την πλήρη και αποτελεσματική αδιαβροχοποίησή τους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις συμβάλλουν σημαντικά στην αύξηση και των ελαιαπωθητικών ιδιοτήτων των επιφανειών στις οποίες εφαρμόζονται. 

Τα νανομοριακά αδιαβροχοποιητικά βρίσκουν πλειάδα εφαρμογών σε διαφορετικές πορώδεις επιφάνειες, όπως επιφάνειες από φυσικά πετρώματα, μπετόν, σοβά, γυψοσανίδα, απορροφητικά διακοσμητικά, πήλινα και κεραμικά υλικά, μάρμαρα, γρανίτες, υφάσματα πυκνής πλέξης, χαλιά, μοκέτες, κουρτίνες, καναπέδες, υφασμάτινες ταπετσαρίες αυτοκινήτων, τεντόπανα, καραβόπανα, αθλητικά υποδήματα, ξύλινες απορροφητικές επιφάνειες, έπιπλα κήπου, ξύλινους φράχτες, καταστρώματα σκαφών αναψυχής και γενικότερα κάθε ξύλινης επιφάνειας που χρήζει αδιαβροχοποίησης.  

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.