Φοβάμαι μη λεκιάσει ο γρανίτης στον πάγκο της κουζίνας. Τι πρέπει να κάνω;   - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

182

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Οι φόβοι σας είναι πραγματικά βάσιμοι. Ο γρανίτης είναι απορροφητικό πέτρωμα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να τον αδιαβροχοποιούμε ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (μία φορά το χρόνο τουλάχιστον) για να τον προστατέψουμε από εισχώρηση στους πόρους του, ελαιωδών και υδαρών (με βάση το νερό) ρύπων. Αν ο γρανίτης λεκιάσει είναι πάρα πολύ δύσκολο έως αδύνατο να απομακρύνουμε τους ρύπους και σε κάποιες περιπτώσεις ίσως χρειασθεί ακόμη και να τον αντικαταστήσουμε.

Για την αδιαβροχοποίηση του γρανίτη θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1

Με ένα κομμάτι ύφασμα βρεγμένο με χλιαρό νερό ή ακόμη καλύτερα με τη χρήση ενός βιοδιασπώμενου καθαριστικού καθαρίζουμε επιμελώς την επιφάνεια που πρόκειται να αδιαβροχοποιήσουμε. Στη συνέχεια σκουπίζουμε με στεγνό ύφασμα και την αφήνουμε για λίγη ώρα περιμένοντας να στεγνώσει εντελώς.

Βήμα 2

Εφαρμόζουμε το αδιαβροχοποιητικό της επιλογής μας σε όλη την επιφάνεια, μέχρι κορεσμού, είτε ψεκάζοντας σε αυτή ή με τη χρήση πινέλου. Περιμένουμε να στεγνώσει καλά πριν χρησιμοποιήσουμε την επιφάνεια.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.