Μπορώ να φτιάξω κήπο στην ταράτσα μου; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

315

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Βεβαίως και μπορείτε! Μια πολύ ωραία ιδέα! Η διαμόρφωση της ταράτσας (όλης ή μέρους της) σε χώρο πρασίνου, χώρο αναψυχής, ξεκούρασης αλλά και ανάπτυξης της κοινωνικότητας των ενοίκων του κτιρίου είναι βεβαίως μια καταπληκτική ιδέα! 

Σας επιτρέπει να αναπτύξετε τη δημιουργικότητά σας, όσον αφορά στη διευθέτηση του χώρου, στην επιλογή των αντικειμένων και των φυτών που θα τον διακοσμήσουν, στην έξυπνη σύνθεση των επιλογών σας, στην άμεση αποτύπωση της αισθητικής σας άποψης. Ναι! Από τον … ‘κρεμαστό’ σας κήπο, έχει άλλη θέα!

Τοποθετήστε ή δημιουργήστε στον ταρατσόκηπό σας γλάστρες, ζαρντινιέρες, παρτέρια, ακόμη και γκαζόν. Κάντε το μόνος σας (για μικρής ή μεσαίας κλίμακας έργο), ή ζητείστε τη βοήθεια κάποιου ειδικού για μεγαλύτερης κλίμακας έργο).

Φροντίστε για την κατάλληλη στεγάνωση ή θερμομόνωση της επιφάνειας στην οποία θα δημιουργήσετε τον κήπο σας ώστε να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα από διείσδυση υγρασίας (από το πότισμα ή τη διαβροχή των φυτών) που διατηρείται στο χώμα των παρτεριών, στην πλάκα του σκυροδέματος της ταράτσας σας.

Στην περίπτωση φυτευμένων χώρων, στην οποία το χώμα της φύτευσης πρόκειται να έλθει σε άμεση επαφή με το σκυρόδεμα της πλάκας είναι σωστό να στεγανώνουμε και να μονώνουμε ταυτόχρονα την περιοχή αυτή. Ο λόγος που αυτό πρέπει να γίνεται σχετίζεται με τη δημιουργία μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας της φυτεμένης περιοχής με την θερμοκρασία στην προβολή της στο κάτω μέρος της πλάκας. Η διαφορά αυτή μπορεί να γίνει αιτία για δημιουργία υγροποιήσεων στο κάτω μέρος της πλάκας και στη συνέχεια στη δημιουργία σκούρων σκιάσεων και πιθανόν μούχλας. 

Μάθετε πώς να φτιάξετε σωστά κήπο στην ταράτσα σας αναφερόμενοι σε ειδικά έντυπα μεταξύ των οποίων και το ‘Ταράτσες & Κεραμοσκεπές: Από Ψηλά έχει άλλη Θέα’, της Durostick. Ενημερωθείτε από το Internet, ή από άλλες πηγές σχετικά με τα φυτά που είναι κατάλληλα για τον ταρατσόκηπό σας.       

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.