Οι αναμονές (σιδερένιος οπλισμός) που έχουν μείνει στην ταράτσα για πιθανό "πανωσήκωμα" και σε κάποιο σημείο της ο οπλισμός της πλάκας (που έχει μείνει ακάλυπτος λόγω ενανθράκωσης του σκυροδέματος, ατελή χύτευση του ή βλάβη από σεισμό) έχει σκουριάσει.  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1036

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Απαραίτητα ναι! Χρησιμοποιώντας συρματόβουρτσα ή σμυριδόπανο, καθαρίζουμε επιμελώς τις σκουριασμένες αναμονές οπλισμού από τη σκουριά αλλά και άλλα ξένα σώματα που πιθανώς έχουν επικολληθεί σε αυτές. Το μέρος του σκυροδέματος που βρίσκεται σε επαφή με τον ακάλυπτο οπλισμό θα πρέπει να είναι απαλλαγμένο από σαθρά σημεία, σκόνες και λάδια και θα πρέπει να είναι επιμελώς διαβρεγμένο. Εφαρμόζουμε με πινέλο στον ακάλυπτο οπλισμό και στο σκυρόδεμα, που βρίσκεται σε άμεση επαφή με αυτόν, αναστολέα διάβρωσης (συνήθως κονίαμα σε μορφή πούδρας) και στη συνέχεια επισκευάζουμε με ειδικό επισκευαστικό σκυροδέματος τσιμεντοειδούς μορφής ώστε ο οπλισμός να είναι πλέον προστατευμένος. Ελέγχουμε περιοδικά την πλάκα του σκυροδέματος για εμφάνιση σκουριάς ή ακάλυπτου οπλισμού και ενεργούμε άμεσα σε περίπτωση που εντοπίσουμε πρόβλημα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν ο οπλισμός της πλάκας του σκυροδέματος είναι ακάλυπτος σε μεγάλο εύρος ή σε πολλά σημεία ή σε μεγάλο βάθος, τότε πριν προβούμε στην οποιαδήποτε ενέργεια ζητάμε την  συμβουλή μηχανικού σχετικά με τη στατικότητα της πλάκας που πιθανόν να έχει επηρεασθεί και στην συνέχεια προχωρούμε σε επιδιόρθωση ή αποκατάσταση στη βάση των οδηγιών που θα λάβουμε από το μηχανικό.  

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.