Ο αέρας στο υπόγειο μυρίζει άσχημα. Τι μπορώ να κάνω γ' αυτό; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

1341

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η μυρωδιά που αναδύεται από το (συνήθως υγρό) υπόγειο είναι ενοχλητική και ανθυγιεινή. Όταν την εντοπίσουμε θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια σειρά από ενέργειες για την εξάλειψή της.

Κατ’ αρχήν εξετάζουμε προσεκτικά το χώρο για κάποια πιθανή διαρροή από σωλήνες νερού ή αποχέτευσης και σε περίπτωση που εντοπίσουμε κάποια βλάβη προχωρούμε στην επιδιόρθωσή της.

Στη συνέχεια εξετάζουμε προσεκτικά τα λούκια και το αποχετευτικό δίκτυο που βρίσκονται στον χώρο και φροντίζουμε ώστε να τα καθαρίσουμε αν είναι βουλωμένα (αλλά και να τα ελέγχουμε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο). Επειδή η μυρωδιά πιθανόν να προέρχεται από νερά που έχουν συγκεντρωθεί στην περιοχή των θεμελίων του κτιρίου ή γύρω από αυτή - αν συμβαίνει κάτι τέτοιο – θα πρέπει να τα απομακρύνουμε άμεσα.

Στη συνέχεια προχωρούμε στον καθαρισμό του υπογείου και απομακρύνουμε υλικά που πιθανόν έχουν συμβάλει στη δημιουργία της άσχημης μυρωδιάς, υλικά όπως χαρτόνια, εφημερίδες, κ.α. Όταν υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα, αυτή μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε μούχλα πάνω σε τέτοια υλικά. Καθαρίζουμε επιμελώς τις επιφάνειες του υπογείου είτε με χλωρίνη είτε με ειδικά αντιμουχλικά προϊόντα σε μορφή σπρέι ή υγρού.

Στη συνέχεια απομακρύνουμε την οσμή από τον αέρα του υπογείου. Αυτό μπορεί να γίνει πρακτικά με τη χρήση κάρβουνου ή μαγειρικής σόδας τα οποία τοποθετούμε στο χώρο και αλλάζουμε μία φορά το μήνα η το τρίμηνο, αντίστοιχα. Στη συνέχεια και αφού έχουμε εξασφαλίσει ότι έχουμε απομακρύνει τις μυρωδιές φροντίζουμε ώστε να μην εμφανισθούν ξανά. Φροντίζουμε λοιπόν ώστε τις μέρες που η ατμόσφαιρα είναι ξηρή να αερίζουμε σωστά το υπόγειο. Επίσης, χρησιμοποιούμε αφυγραντικά προϊόντα ή αφυγραντικές συσκευές που απομακρύνουν την υγρασία από την ατμόσφαιρα και δεν επιτρέπουν την εμφάνιση μούχλας στο χώρο.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.