Τι σημαίνει χρώμα 'βάσης νερού' και 'βάσης διαλύτη'. Ποιο είναι καλύτερο να επιλέξω; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

322

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Ο διαλύτης, είτε αυτός είναι χημικής σύστασης (ορυκτά αποστάγματα, νέφτι, ακετόνη, τολουόλη, ξυλένιο, κ.ά.). είτε είναι νερό, αποτελεί πρόσθετο του χρώματος το οποίο ως σκοπό έχει τον έλεγχο της κατάλληλης συνοχής (ιξώδους) του (χρώματος), ώστε να διευκολύνεται η εφαρμογή του από το χρήστη.

Οι διαλύτες είναι έντονα πτητικά υλικά, τα οποία εξατμίζονται εντελώς όταν στεγνώσει το χρώμα. Η έκθεση ενός ατόμου σε ατμούς που δημιουργούνται κατά την εξάτμιση του διαλύτη ενός χρώματος δεν πρέπει να είναι συνεχής και μεγάλης διάρκειας καθώς επιβαρύνει την υγεία. Η έκθεση σε διαλύτες θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς σε παιδιά και εγκύους. Καλό είναι να αποφεύγεται κατά το δυνατόν η χρήση προϊόντων βάσεως διαλύτη σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

Σταδιακά, η χρωματοβιομηχανία, με βάσει την ισχύουσα εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και την εκδήλωση περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας, αντικαθιστά τους χημικούς διαλύτες με νερό. Η εξέλιξη της χημικής βιομηχανίας χρωμάτων είναι πλέον σε θέση να διασφαλίσει ότι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των χρωμάτων βάσεως νερού είναι εφάμιλλα – σε κάποιες περιπτώσεις και καλύτερα – από αυτά των χρωμάτων βάσεως διαλύτη. Τα προϊόντα βάσεως διαλύτη συνεχίζουν και θα συνεχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά και τις περισσότερες φορές προτείνονται για εφαρμογές σε εξωτερικούς χώρους όπου η χρήση τους συνήθως δεν εγκυμονεί κινδύνους.   

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.