Τι πρέπει να γνωρίζω γενικά  την προστασία και την φροντίδα μεταλλικών επιφανειών / κάγκελων / αντικειμένων /  μεταλλικών διακοσμητικών του σπιτιού μου;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

113

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Τόσο σε δομικό επίπεδο (δοκοί, δάπεδα, κ.ά.) όσο και σε λειτουργικό ή διακοσμητικό (σκάλες, κάγκελα, βάσεις, κουφώματα), το μέταλλο (σίδηρος, αλουμίνιο, χαλκός, μπρούτζος, κ.ά.) χρησιμοποιείται ευρύτατα στην αρχιτεκτονική ως υλικό εύπλαστο, ισχυρό και ανθεκτικό αλλά και ως διακοσμητικό υψηλής αισθητικής αξίας.

Κάθε μεταλλικό αντικείμενο, ανάλογα με το είδος του μετάλλου, τη θέση του στο χώρο και τη λειτουργικότητά του χρειάζεται την απαραίτητη προστασία και φροντίδα.

Τα σιδερένια αντικείμενα πρέπει να προστατεύονται από την οξείδωση (σκουριά) στην οποία είναι πολύ ευαίσθητα. Αυτό γίνεται με εφαρμογή σε αυτά ειδικών αντισκωριακών λαδιών ή φυσικού μίνιου (αν πρόκειται να ακολουθήσει βαφή τους με κάποιο χρώμα), αφού πρώτα απομακρύνουμε τη σκουριά με μεταλλικό σύρμα, γυαλόχαρτο, συρματόβουρτσα ή χημικά αφαιρετικά σκουριάς.

Σε περίπτωση που λόγω ενανθράκωσης παρατηρούμε αποσάθρωση του σκυροδέματος σε δάπεδα ή κολόνες μιας κατασκευής και εμφάνιση - με γυμνό μάτι - του σιδηρού οπλισμού που είναι ενσωματωμένος σε αυτή, πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στην απομάκρυνση της σκουριάς από τα εμφανή σημεία οπλισμού με συρματόβουρτσα και στην εφαρμογή σε αυτά αναστολέα οξείδωσης πριν προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του σημείου ή των σημείων του σκυροδέματος που έχουν αποσαθρωθεί.  

Τα αντικείμενα ή επιφάνειες από αλουμίνιο παρουσιάζουν ισχυρή ανθεκτικότητα έναντι της οξείδωσης. Διακοσμητικά μεταλλικά αντικείμενα από μπρούτζο, χαλκό ή άργυρο (ασήμι) διατηρούν και αναδεικνύουν την αισθητική τους αξία όταν φροντισθούν και καθαριστούν με ειδικά καθαριστικά. Οι μεταλλικές επιφάνειες και αντικείμενα της κατοικίας μας πρέπει να ελέγχονται τακτικά ώστε να αποφεύγεται η οξείδωση (σκούριασμα) τους και, εν πάση περιπτώσει, αν αυτή εμφανισθεί να απομακρύνεται άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να μην καταστρέψει το μέταλλο.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.