Σκοπεύω να προχωρήσω στην επένδυση της ταράτσας μου με κεραμικά πλακίδια / πλάκες / μάρμαρο. Ποια είναι τα στάδια και οι σωστές πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

168

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η επιτυχής τοποθέτηση επενδύσεων σε οικοδομικές επιφάνειες αποτελεί εξειδικευμένη εργασία που απαιτεί εμπειρία και γνώση των σωστών πρακτικών και διαδικασιών καθώς και επιλογής των κατάλληλων, σε κάθε περίπτωση, υλικών.

Η επιτυχής τοποθέτηση επένδυσης σε μια οικοδομική επιφάνεια εξαρτάται από τον τύπο της επένδυσης, το είδος της επιφάνειας που θα επενδυθεί, την κλίση της (οριζόντια, κάθετη, επικλινής), τη χωροθέτηση της (εσωτερικά ή εξωτερικά ενός κτιρίου), τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες της περιοχής. Εξαρτάται επίσης από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα υποστρώματα κατά το χρόνο τοποθέτησης της επένδυσης αλλά και από την ακολουθούμενη διαδικασία εφαρμογής και τοποθέτησης.

Τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν κατά την τοποθέτηση μιας επένδυσης έχουν ως ακολούθως:

  • Εξετάζουμε με προσοχή το υπόστρωμα της επένδυσης. Αν υπάρχει σε αυτό εγκλωβισμένη υγρασία φροντίζουμε ώστε αυτή να απομακρυνθεί. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, αφαιρούμε όλες τις στρώσεις έως την πλάκα του σκυροδέματος της ταράτσας το οποίο αφήνουμε να στεγνώσει καλά πριν προβούμε σε οποιαδήποτε εργασία.
  • Σταθεροποιούμε το υπόστρωμα της επένδυσης και αυξάνουμε παράλληλα τις ιδιότητες πρόσφυσής του με χρήση ειδικών σταθεροποιητικών προϊόντων (αστάρια).
  • Εξετάζουμε την επιπεδότητα του υποστρώματος και τις ρύσεις (κλίσεις)  του. Αν αυτές δεν είναι ικανοποιητικές, διαστρώνουμε το υπόστρωμα με  τσιμεντοκονία παραδοσιακή με γαρμπίλι, άμμο και τσιμέντο ή βιομηχανοποιημένο (τυποποιημένο προϊόν) για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
  • Προχωρούμε στη στεγάνωση ή θερμομόνωση και στεγάνωση του υποστρώματος. Στην περίπτωση που επιλέξουμε τη λύση της θερμομόνωσης η χρήση φύlλων εξηλασμένης πολυστερίνης αποτελεί μια πολύ συνηθισμένη αλλά και ικανοποιητική λύση.
  • Προχωρούμε στη συγκόλληση επένδυσης στο υπόστρωμα.
  • Προχωρούμε στην αρμολόγηση της επένδυσης.
  • Προχωρούμε στην αδιαβροχοποίηση της  επένδυσης.
  • Εξετάζουμε τα σημεία που η επένδυση συναντάται με  άλλα ξένα στοιχεία (π.χ. ξύλινα ή μεταλλικά κάγκελα, βάσεις τοποθέτησης συσκευών, κ.α.) και σφραγίζουμε τα σημεία διακοπής με χρήση ειδικών σφραγιστικών (πολυουρεθανικές μαστίχες, κ.ά.) 

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε σε σχετική αρθρογραφία και κινηματογραφημένη εφαρμογή.

Η τοποθέτηση επένδυσης σε μια εξωτερική οικοδομική επιφάνεια αποτελεί μια εξειδικευμένη εργασία που καλό είναι να πραγματοποιείται από ειδικούς τεχνίτες. Αν ωστόσο θελήσετε να δοκιμάσετε μόνος σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε εφοδιασθεί με τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία και κύρια με την απαραίτητη γνώση που απαιτείται για να ολοκληρώσετε επιτυχώς την τοποθέτηση της επένδυσης.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.