Τι πρέπει να γνωρίζω για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες της επένδυσης της ταράτσας μου; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

98

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η τοποθέτηση κάποιας επένδυσης από κεραμικά πλακίδια, μάρμαρο, πλάκες Καρύστου, Πηλίου ή άλλου τύπου στην ταράτσα ή σε κάποια άλλη επιφάνεια της οικοδομής αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία με πολλά στάδια σε καθένα από τα οποία χρησιμοποιούνται ένα ή περισσότερα υλικά. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε τα στάδια των εργασιών και να φροντίζουμε ώστε τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε κάθε ένα από αυτά να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις ποιότητας που θα διασφαλίσουν, σε βάθος χρόνου, την καλή λειτουργία της επένδυσης χωρίς προβλήματα και φθορές, η αποκατάσταση των οποίων μπορεί να είναι και χρονοβόρα και δαπανηρή.

Τα ‘φθηνά’ υλικά κάνουν ‘ακριβές’ ζημιές! Ας το έχουμε πάντα υπόψη μας.

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε μπορεί να είναι είτε τυποποιημένα βιομηχανικά προϊόντα είτε εργοταξιακά μείγματα.

Τα τυποποιημένα προϊόντα φέρουν συνήθως επίσημες πιστοποιήσεις στη βάση ανάλογων προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CE certifications) οι οποίες διασφαλίζουν σταθερή ποιότητα και ιδιότητες βάση συγκεκριμένων προδιαγραφών του εκάστοτε προτύπου. Η χρήση πιστοποιημένων βιομηχανικών προϊόντων διασφαλίζει σταθερή ποιότητα για το σύνολο της εφαρμογής, στη βάση τήρησης των οδηγιών που υπάρχουν στη συσκευασία του προϊόντος.

Στα εργοταξιακά προϊόντα η αποκλειστική ευθύνη για την ποιότητα του προϊόντος έγκειται στον παρασκευαστή του, στο χώρο του εργοταξίου (εκεί που πρόκειται να τοποθετηθεί η επένδυση) και κατά γενική ομολογία τα υλικά αυτά πολύ δύσκολα μπορούν να επιτύχουν σταθερή ποιότητα.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.