Ποια είναι σε γενικές γραμμές οι προς στάθμιση παράμετροι της εξωτερικής θερμομόνωσης μιας κατοικίας; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

53

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Κατ΄ αρχήν θα πρέπει να εξετασθεί από τον κάτοχο του κτιρίου η πιθανότητα να προχωρήσει σε θερμομόνωσή του.

  • Θα πρέπει να αξιολογηθούν τα οφέλη μιας τέτοιας ενέργειας που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση ή δροσισμό του κτιρίου που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της θερμομόνωσης.

  • Θα πρέπει να εξετασθούν τα οφέλη (στην εμπορική αξία του κτιρίου), που θα προκύψουν από την ενεργειακή του αναβάθμιση (δια μέσω της θερμομόνωσής του).

  • Θα πρέπει να εξετασθούν τα περιβαλλοντικά οφέλη μιας δράσης αυτού του είδους (μείωση κατανάλωσης ενέργειας, φαινόμενο θερμικής νησίδας των πόλεων, κ.ά.).  

  • Θα πρέπει να μελετηθεί και αξιολογηθεί η δαπάνη για τη μελέτη, τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση του έργου της θερμομόνωσης (οικονομοτεχνική μελέτη).

  • Θα πρέπει να επιλεγεί ο τύπος του συστήματος θερμομόνωσης (με διογκωμένη ή εξηλασμένη πολυστερίνη, με ορυκτοβάμβακες,κ.ά.) και συγκεκριμένο επώνυμο σύστημα (κατά προτίμηση πιστοποιημένο κατά ETAG 004).

  • Θα πρέπει να επιλεγούν ο μηχανικός και οι τεχνικοί που θα το μελετήσουν και υλοποιήσουν και να χρονοδιαγραφεί η αποπεράτωση και παράδοσή του στον κάτοχο του κτιρίου. 

  • Θα πρέπει να γίνει εκκίνηση των εργασιών σε προβλεπόμενο χρόνο και η εξέλιξή τους στη βάση προδιαγραφών των επιμέρους υλικών αλλά και συνολικά του συστήματος με τη μελέτη και την επίβλεψη υπεύθυνου μηχανικού.

Η θερμομόνωση του κτιρίου κατά την παράδοση του έργου θα πρέπει να είναι άψογη από κάθε άποψη – στη βάση των σταθερών του συστήματος θερμομόνωσης που έχει εφαρμοσθεί – έτσι ώστε να διασφαλισθεί η επιτυχής λειτουργία του και η διάρκειά του στο χρόνο χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ή αστοχίες. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.