Έχει η (εξωτερική) θερμομόνωση διάρκεια στο χρόνο; Θα μου βγάλει ζημιές και πόσο σύντομα; Είναι εύκολη η αποκατάσταση τους και πόσο θα μου κοστίσει;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

86

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η διάρκεια στο χρόνο μιας θερμομόνωσης αποτελεί συνάρτηση πολλών διαφορετικών παραμέτρων που είναι εξαιρετικά δύσκολο να σταθμιστούν σωστά και να μας οδηγήσουν σε μια ασφαλή εκτίμηση, εξεταζόμενες τόσο μία προς μία όσο και στο σύνολο τους (συνδυασμοί παραμέτρων). Ωστόσο, μπορούμε, με κάποια ασφάλεια, να διακρίνουμε κάποιες από αυτές που έχει αποδειχθεί ότι παίζουν κρίσιμο ρόλο στην ποιότητα μιας θερμομονωτικής εφαρμογής και κατ’ επέκταση στη μεγιστοποίηση της διάρκειάς της, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

  • Η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή.
    (Προτιμήστε τυποποιημένα βιομηχανικά προϊόντα που φέρουν τις κατάλληλες ελληνικές & ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις).

  • Η ικανότητα των επιμέρους υλικών να συνεργάζονται αρμονικά (ως σύστημα) μεταξύ τους.
    (Προτιμήστε υλικά που από κοινού συμμετέχουν σε ένα πιστοποιημένο (κατά ETAG 004) και δοκιμασμένο σύστημα).

  • Η σωστή μελέτη της εφαρμογής η οποία λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον (καιρικές συνθήκες) και άλλους εξωγενείς παράγοντες που πιθανόν να επηρεάσουν την θερμομονωμένη επιφάνεια. Λάβετε υπόψη πηγές δονήσεων και κραδασμών ή και το σεισμογενές της περιοχής. Λάβετε υπόψη τη γεωγραφική θέση της θερμομόνωσης και την πιθανότητα προσβολής της από ρίψη σε αυτή αντικειμένων, πρόκληση χτυπημάτων, κ.ά.  Λάβετε υπόψη τις συχνές και απότομες μεταβολές θερμοκρασίας στην περιοχή (πρόκληση έντονων συστολοδιαστολών).

  • Η κατάσταση του φέροντος υποστρώματος της θερμομόνωσης. Εξετάστε προσεκτικά την κατάσταση του υποστρώματος και φροντίστε ώστε αυτό να είναι ικανό να φέρει τη θερμοπρόσοψη με αξιόπιστο τρόπο σε βάθος χρόνου.

  • Η σωστή εφαρμογή και υλοποίηση του έργου.Να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνίτες με τη σωστή επίβλεψη με σημασία στη λεπτομέρεια και την τήρηση των κανόνων εφαρμογής όπως περιγράφονται στα σχετικά τεχνικά εγχειρίδια, προσαρμοσμένους στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου έργου. 

  • Κατά τη μελέτη του έργου να λαμβάνονται υπόψη τα ευαίσθητα-ευπαθή σημεία της κατασκευής και να γίνεται πρόβλεψη για αστάθμητους παράγοντες που πιθανόν να την επηρεάσουν αρνητικά προκαλώντας βλάβες.   

Στο βαθμό που τηρηθούν τα προαναφερθέντα, διασφαλίζεται η καλή ποιότητα εφαρμογής και το ολοκληρωμένο έργο είναι δυνατόν να διατηρήσει την καλή του εικόνα και την άριστη λειτουργικότητα του για πολλά χρόνια χωρίς ουσιαστικές ζημιές ή βλάβες.
Αν προκύψει η ανάγκη για επαναβαφή της εξωτερικής επιφάνειας της θερμοπρόσοψης, διασφαλίστε ότι το χρώμα που θα χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να παρουσιάζει ικανοποιητική διαπνοή – υδρατμοπερατότητα.

Ένα έργο θερμοπρόσοψης είναι δυνατόν να πάθει ζημιές που έχουν να κάνουν:

  • Με τη λειτουργικότητά του ως θερμομονωτικό στοιχείο μιας επιφάνειας.

  • Με τις δομικές και μηχανικές του αντοχές.

  • Με την αισθητική του εικόνα. 

Το εύρος των ζημιών και η σημαντικότητά τους είναι τα στοιχεία που καθορίζουν και το ύψος της δαπάνης που θα απαιτηθεί για την αποκατάστασή τους. Σε ζημιές τοπικού χαρακτήρα (σε μια περιορισμένη περιοχή της επιφάνειας), η αποκατάσταση, συνήθως, δεν απαιτεί μεγάλη δαπάνη. Σε ζημιές όμως που, π.χ. αφορούν αστοχία ολόκληρου του συστήματος, ή επιμέρους υλικού, σε μεγάλο εύρος επιφάνειας (π.χ. ρηγμάτωση του εξωτερικού επιχρίσματος, αποκόλληση από φέρον δομικό στοιχείο, κ.ά.), η αποκατάσταση δεν είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση και συνήθως απαιτεί σχετικά υψηλή δαπάνη για την πλήρη αποκατάστασή της. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.