Πόσο σημαντικό είναι να αδιαβροχοποιήσω την επένδυση στο δάπεδο, στον τοίχο εσωτερικά - εξωτερικά;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

106

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η αδιαβροχοποίηση της επένδυσης (ειδικότερα σε επενδύσεις με απορροφητικά στοιχεία) αποτελεί την εργασία με την οποία ολοκληρώνεται επιτυχώς μια επένδυση και διασφαλίζει την προστασία της έναντι της εισχώρησης υγρασίας στα υποστρώματά της.
Η απαίτηση για αδιαβροχοποίηση της επένδυσης είναι μεγαλύτερη σε εξωτερικές από ότι σε εσωτερικές επιφάνειες, επίσης μεγαλύτερη σε οριζόντιες από ότι σε κάθετες επιφάνειες και βεβαίως μεγαλύτερη σε χώρους που δέχονται υψηλά φορτία υγρασίας όπως π.χ. σε μπάνια ή ακόμη και σε πισίνες ή άλλους χώρους με μόνιμη εμβάπτιση της επένδυσης στο νερό. Η αδιαβροχοποίηση σε τέτοιους χώρους απαιτεί επιπλέον ενέργειες και χρήση διαφορετικών υλικών (π.χ. σιλοξανικών) ώστε να διασφαλισθεί η κατάλληλη και αξιόπιστη αδιαβροχοποίησή τους.

Η αδιαβροχοποίηση της επένδυσης σωστό είναι να λαμβάνει μέρος μετά την ολοκλήρωσή της της αλλά και να επαναλαμβάνεται κάθε δύο με τρία χρόνια αφού έχει προηγηθεί ο απαραίτητος έλεγχος και διαπιστωθεί αντίστοιχη ανάγκη.

Ανάλογα με το είδος της επένδυσης και τη χρήση της υπάρχουν στη διάθεσή μας εξειδικευμένα προϊόντα που επιτελούν άριστα την αδιαβροχοποίηση των επιφανειών για τις οποίες έχουν σχεδιασθεί.

Αν η επένδυση αποτελείται από μη απορροφητικά στοιχεία τότε η αδιαβροχοποίησή της μπορεί να περιορισθεί στους συνδετικούς αρμούς των στοιχείων αυτών. Αν οι αρμοί έχουν πληρωθεί με εποξειδικό ή με ελαστικό – υδαταπωθητικό και ελαιαπωθητικό - αρμόστοκο, από τη φύση τους αδιάβροχους, δεν υπάρχει λόγος αδιαβροχοποίησης.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η αδιαβροχοποίηση των επιφανειών τις προστατεύει επιπλέον από ελαιώδεις και υδαρούς (με βάση το νερό) ρύπους και κάνει τον καθαρισμό τους μια εύκολη υπόθεση.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.