Τι επιλογές έχω ως προς τα στεγανωτικά υλικά με τα οποία θα στεγανοποιήσω την επένδυσή μου;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

203

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η στεγάνωση μιας επιφάνειας μπορεί να γίνει με πολλά και διαφορετικά υλικά όπως ελαστομερή, τσιμεντοειδή και ασφαλτικά υλικά. Μιλώντας για τη στεγάνωση μιας επένδυσης αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στη στεγάνωση των υποστρωμάτων της, στη στεγάνωση των στοιχείων που την απαρτίζουν (πλακίδια, μάρμαρο, γρανίτης, πέτρα, κ.ά.), και αν αυτά είναι πορώδη, και στη στεγάνωση των αρμών σύνδεσης των στοιχείων αυτών μεταξύ τους.

Η επιλογή στεγανωτικού για τη στεγάνωση του υποστρώματος της επένδυσης προϋποθέτει ότι αυτό θα ‘συνεργάζεται’  άψογα με τα άλλα στρώματα της επένδυσης, όσον αφορά στη συμπεριφορά του κυρίως σε συστολές και διαστολές της επένδυσης που προκαλούνται από θερμοκρασιακές μεταβολές, σε θέματα ικανοποιητικής πρόσφυσης, αντοχής, κ.ά. Για επενδύσεις από κεραμικά πλακίδια, μάρμαρα, γρανίτες, πέτρα, σε τσιμεντοειδή υποστρώματα, η χρήση τσιμεντοειδών στεγανωτικών προκρίνεται ως η καταλληλότερη λύση λόγω τόσο των άριστων και πλέον αξιόπιστων τεχνικών προδιαγραφών που τα νέας γενιάς προϊόντα αυτής της κατηγορίας φέρουν, αλλά και λόγω της εξαιρετικής ‘συνεργασίας’ τους με υλικά όπως η κόλλα πλακιδίων, οι τσιμεντοκονίες, οι σοβάδες, και πάσης φύσης τσιμεντοειδή υποστρώματα.

Η αδιαβροχοποίηση των στοιχείων της επένδυσης, όπου αυτή είναι απαραίτητη, γίνεται με εξειδικευμένα αδιαβροχοποιητικά προϊόντα, ανάλογα με τον τύπο της επένδυσης. Κάποια από αυτά λειτουργούν δημιουργώντας φιλμ στην επιφάνειά της ενώ κάποια άλλα διεισδύουν στους πόρους της επένδυσης χωρίς όμως να δημιουργούν φιλμ στην επιφάνειά της.

Οι αρμοί σύνδεσης της επένδυσης κάποιες φορές γίνονται απολύτως αδιάβροχοι κατά την κατασκευή τους απλά και μόνο με την επιλογή του υλικού αρμολόγησης. Αυτό ισχύει στην περίπτωση των εποξειδικών αρμόστοκων αλλά και του ελαστικού αρμόστοκου ο οποίος εκτός από υδαταπωθητικός είναι και ελαιαπωθητικός. Σε διαφορετική περίπτωση αρμολόγησης με τσιμεντοειδείς αρμόστοκους, η αδιαβροχοποίησή τους επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικών (σιλοξανικών) αδιαβροχοποιητικών, αδιαβροχοποίηση που πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε δύο με τρία χρόνια αφού έχει προηγηθεί ο απαραίτητος έλεγχος (ρίχνουμε λίγο νερό στον αρμό και εξετάζουμε κατά πόσον αυτό απορροφάται από αυτόν και σε πόσο χρόνο γίνεται αυτό). 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.