Όταν λέμε πλυστικότητα με αναφορά στο χρώμα, τι ακριβώς εννοούμε; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

73

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η πλυστικότητα ενός χρώματος, η ικανότητά του δηλαδή να αντέχει σε συχνό πλύσιμο με απαλά οικιακά καθαριστικά χωρίς να αλλοιώνεται (κιμωλίαση, απολέπιση) τόσο ο υμένας (φιλμ), που το χρώμα δημιουργεί στην επιφάνεια, όσο και η απόχρωσή του, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο χαρακτηρίζει τα πολύ καλής ποιότητας πιστοποιημένα χρώματα. Το πλύσιμο των τοίχων είναι κάτι που είναι αναγκαίο να γίνεται μία ή περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου, τόσο για λόγους αισθητικής, όσο κυριότερα για λόγους υγιεινής. Για το λόγο αυτό καλό είναι να επιλέγουμε χρώματα τα οποία κατά τη διαδικασία του πλυσίματος δεν φθείρονται και δεν αποχρωματίζονται.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι, κατά τεκμήριο, τα ακρυλικά χρώματα έχουν καλύτερη πλυστικότητα σε σχέση με τα πλαστικά χρώματα.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε καθαριστικά που είναι έντονα χρωματισμένα καθώς υπάρχει κίνδυνος οι χρωστικές τους να αφήσουν υπολείμματα στην βαμμένη επιφάνεια στην οποία τα χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό της.    

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.