Γιατί το υπόστρωμα μιας εφαρμογής (βαφής στην περίπτωσή μας) πρέπει να είναι σταθερό;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

142

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Δεν συνηθίζουμε να λέμε ότι «μια αλυσίδα είναι τόσο γερή όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος της»; Δεν λέμε ότι «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια»; Το ίδιο ισχύει και για τα υποστρώματα μιας εφαρμογής, στην περίπτωση μας στα υποστρώματα βαφής.

Η βαφή μιας επιφάνειας περιλαμβάνει απαραίτητα την προεργασία που γίνεται στο υπόστρωμά της καθώς η καλή κατάσταση του υποστρώματος (σταθερότητα, πρόσφυση, καθαριότητα, επιπεδότητα) αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία της εφαρμογής, επηρεάζει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα και τη διατήρησή της στο χρόνο, με τα ελάχιστα δυνατά προβλήματα.

Αν το υπόστρωμα είναι ασταθές, το ίδιο ασταθή θα είναι και όποια επιπλέον στρώματα εφαρμογών (βαφής στην περίπτωση μας) γίνουν πάνω σε αυτό. Η εφαρμογή μας θα κινδυνεύει κάθε στιγμή να πάθει ζημιά και να χρειασθεί τοπική ή ολική αποκατάσταση.

Φροντίζουμε να δημιουργούμε πάντοτε σταθερά υποστρώματα πριν την εφαρμογή βαφής σε αυτά. Αφού έχουμε απομακρύνει σαθρά σημεία και σκόνη, παλαιές, μη σταθερές βαφές, ή άλλα ξένα σώματα, ασταρώνουμε με ειδικά αστάρια ώστε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στη βαφή της επιφάνειας.