Τι υλικά και εργαλεία θα μου χρειασθούν για να προετοιμάσω και να βάψω μια επιφάνεια; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

867

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 1/5
Βαθμολογία: 
1
Average: 1 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία για την προετοιμασία και βαφή κάποιας επιφάνειας, ανάλογα με την κατάσταση της, το χώρο (εσωτερικό  ή εξωτερικό) που αυτή βρίσκεται, το είδος βαφής που θα εφαρμόσουμε, τον τρόπο εφαρμογής της βαφής, το ύψος της επιφάνειας και πιθανόν και κάποιους άλλους παράγοντες, θα πρέπει, κατ’ αρχήν, να εφοδιασθούμε με τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία (πλην του χρώματος βεβαίως), ώστε να κάνουμε τη δουλειά σωστά και με το λιγότερο δυνατό κόπο.

Αν η επιφάνεια φθάνει σε ύψος ή είναι ταβάνι, τότε θα χρειασθούμε κάποια σκάλα ή σε κάποιες περιπτώσεις σκαλωσιά

Αν η επιφάνεια παρουσιάζει ατέλειες, ρωγμές, τρύπες, έχει παλαιά αποσαθρωμένα χρώματα, θα χρειασθούμε πατόχαρτο για να την τρίψουμε, σπάτουλα ή ξύστρα για να απομακρύνουμε τα σαθρά σημεία, σκούπα για να απομακρύνουμε τις σκόνες από αυτή, σπάτουλα - στοκαδόρο (διάφορα μεγέθη) για να στοκάρουμε τις ρωγμές, τις τρύπες και άλλες ατέλειες και βέβαια τα κατάλληλα επισκευαστικά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με το είδος της επισκευής.

Για την προστασία του χώρου από πιτσιλίσματα του χρώματος και βρωμιές, από υπολείμματα της προεργασίας των επιφανειών θα χρειασθούμε νάιλον, χαρτί ή λινάτσα για να προστατεύσουμε το δάπεδο, τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα που θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο χώρο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής. Για την προστασία των πριζών των σοβατεπί και άλλων στοιχείων της τοιχοποιίας που βρίσκονται σε άμεση επαφή με την επιφάνεια που πρόκειται να βαφεί χρησιμοποιούμε χαρτοταινία (διάφορα πλάτη) για την κάλυψή τους. 

Για τη δική μας προστασία κατά την εφαρμογή, θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί με στολή εργασίας, καπέλο, γάντια, και γυαλιά.  

Αν η εφαρμογή της βαφής γίνεται σε κλειστό εσωτερικό χώρο ή και σε εξωτερικό χώρο με χρήση ψεκασμού, τότε απαραίτητα θα πρέπει να φοράμε μάσκα που να καλύπτει το στόμα και τη μύτη μας ώστε να αποφύγουμε την εισπνοή (σταγονιδίων) αεριοποιημένου χρώματος.

Καλό είναι να αποφεύγεται η επαφή του χρώματος με το δέρμα. Αν παρόλα αυτά αυτό συμβεί, τότε, σε περίπτωση που το χρώμα είναι βάσης νερού, για την απομάκρυνση από το δέρμα χρησιμοποιούμε χλιαρό νερό και πιθανόν και απορρυπαντικό ή σαπούνι. Αν το χρώμα είναι βάσης διαλύτη, τότε, η απομάκρυνση  από το δέρμα γίνεται με χρήση του ίδιου διαλύτη ή White Spirit.
Η επαφή χημικών διαλυμάτων με το δέρμα μπορεί να το βλάψει ή και να προκαλέσει αλλεργίες, γι αυτό και η χρήση όλων των προστατευτικών που προαναφέραμε για να μη συμβεί αυτό. 

Η χρήση διαλύτη ή White Spirit ενδείκνυται για την απομάκρυνση χρώματος που έχει πιτσιλίσει στο χώρο και πρέπει να καθαριστεί το συντομότερο δυνατόν.

Θα χρειασθείτε, επίσης, σκαφάκι βαφής για την τοποθέτηση του χρώματος κατά τη βαφή, ρολά και πινέλα βαφής (ένα ή περισσότερα, ενός ή περισσοτέρων τύπων), ράβδο ανάδευσης ή μηχανικό αναδευτήρα χαμηλών στροφών για την ανάδευση του χρώματος. Θα χρειασθείτε πάνινες πετσέτες μιας χρήσης ή χαρτί κουζίνας για χρήση κατά την εφαρμογή. Θα χρειασθείτε πιθανόν ένα η περισσότερα άδεια δοχεία για να μεταφέρετε σε αυτά ποσότητες χρώματος, να διευκολύνετε την ανάδευση και τη μεταφορά του, π.χ. πάνω στη σκάλα ή τη σκαλωσιά.