Γράφει η/ο yparxeilysi
Αποκατάσταση απόσπασης σκυροδέματος & εμφάνισης οπλισμού - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

2603

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Σε αρκετές περιπτώσεις, σε παλαιά συνήθως κτίρια, ως συνέπεια δονήσεων, κραδασμών, αστοχίας υλικού αλλά πιο συχνά σιδηρού οπλισμού που λόγω ενανθράκωσης του σκυροδέματος που τον περιβάλλει, έχει σκουριάσει και φουσκώσει, παρατηρούμε απόσπαση κομματιού/ων σκυροδέματος και εμφάνιση του οπλισμού που πλέον είναι απόλυτα εκτεθειμένος στα στοιχεία του περιβάλλοντος. Σε κάθε περίπτωση, ως βασική αρχή, όταν εντοπίζουμε βλάβες σε στοιχεία φέροντος οργανισμού ('σκελετού) ενός κτιρίου σκόπιμο είναι πριν προχωρήσουμε στην αποκατάστασή τους να ζητάμε τη γνώμη μηχανικού. Η αποκατάσταση της βλάβης πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να καλυφθεί ο οπλισμός και να αποφύγουμε περαιτέρω σκούριασμα και βλάβη του που σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της στατικότητας του δομικού στοιχείου που έχει πληγεί.

1ο ΒΗΜΑ

Με χρήση καλεμιού και συρματόβουρτσας απομακρύνουμε από το σημείο που έχει αποκολληθεί ή αποσαθρωθεί κομμάτι σκυροδέματος, σαθρά σημεία και επιφανειακή σκουριά στον ορατό οπλισμό. Στη συνέχεια με μια βούρτσα απομακρύνουμε σκόνες και ξένα σώματα. Αν αντιληφθούμε ότι η σκουριά (διάβρωση) προχωρά σε βάθος είναι σκόπιμο να ζητήσουμε τη γνώμη μηχανικού.

2ο ΒΗΜΑ

Διαβρέχουμε επιμελώς την προς επισκευή περιοχή. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε σε δύο επιστρώσεις πάχους 1mm με δύο ώρες διαφορά μεταξύ τους τον εμφανή σιδηρό οπλισμό και την περιοχή γύρω από αυτόν με αναστολέα διάβρωσης (RUST FREE POWDER) ο οποίος θα παρέχει την απαραίτητη αντιδιαβρωτική προστασία.

3ο ΒΗΜΑ

Ως επόμενο στάδιο εφαρμόζουμε στην περιοχή ειδικών προδιαγραφών επισκευαστικό σκυροδέματος (D-55, DUROFIX, DS-240), αποκαθιστώντας την επιφάνεια του στοιχείου με αυτό (τελική επιφάνεια).

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.