Γράφει η/ο yparxeilysi
Δημιουργία επένδυσης από πέτρα - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

595

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η αιαθητική ταυτότητα ενός χώρου, εσωτερικού ή εξωτερικού είναι συναρτημένη από τις επεμβάσεις που κάνουμε στις επιφάνειες αλλά και στα αντικείμενα που επιλέγουμε να τοποθετήσουμε στο χώρο, βεβαίως και στο σωστό ταίριασμα τους. Ξεκινώντας από τα δάπεδα ενός εξωτερικού χώρου, μεταξύ των πιο συνήθων μα και πολύ όμορφων επιλογών που έχουμε στη διάθεσή σας είναι η επένδυση τους με φυσικές πέτρες (πετρόπλακες) ακανόνιστου σχήματος. Επιλέγοντας την κατάλληλη αρμολόγηση (συνήθως λευκού ή υπόλευκου χρώματος), αναδεικνύουμε την φυσική αιασθητική της πέτρας (ως υλικό), αλλά και του μοτίβου της επένδυσης, δημιουργώντας μια εξαιρετική, παραδοσιακή εικόνα η οποία λειτουργεί ως καμβάς για να συνεχίσουμε με τη ΄δημιουργία' και την διακόσμηση του χώρου ακολουθώντας μονοπάτια που μας οδηγούν με ασφάλεια στις αισθητικές μας αναζητήσεις.

1ο ΒΗΜΑ

Πριν ξεκινήσουμε έχουμε δημιουργήσει το δάπεδο που θα λειτουργήσει ως υπόστρωμα της εφαρμογής, το οποίο πρέπει να είναι σταθερό και καθαρό. Διαβρέχουμε ελαφρά για να ενισχύσουμε της ιδιότητες πρόσφυσης του. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο δάπεδο το υλικό (τσιμεντοειδές) συγκόλλησης που μπορεί να είναι παραδοσιακό (ιδανικά ενισχυμένο με βελτιωτκά) ή τυποποιημένο υλικό σχεδιασμένο να τέτοιου τύπου εργασίες με μυστρί ή οδοντωτή σπάτουλα.

2ο ΒΗΜΑ

Τοποθετούμε τις πλάκες στην επιφάνεια του κονιάματος συγκόλλησης (D-5) το και με τη βοήθεια πήχης και αλφαδιού επιπεδώνουμε την επιφάνεια (ή της δίνουμε την κλίση που επιθυμούμε) Αφήνουμε την κόλλα να 'τραβήξει' για 24 ώρες τουλάχιστον πριν προχωρήσουμε στην αρμολόγηση της επιφάνειας. Σε αρκετές περιπτώσεις είναι δυνατόν το υλικό συγκόλλησης να χρησιμοποιηθεί και ως υλικό αρμολόγησης, η οποία γίνεται στην ίδια φάση με τη συγκόλληση. Στην περίπτωση αυτή και αφού έχει ολοκληρωθεί η εργασία, μετά από δέκα λεπτά περίπου, εξομαλύνουμε την επιφάνεια του αρμού με καμπύλη σπάτουλα και υγρό σφουγκάρι στη συνέχεια αφού προηγουμένως έχουμε απομακρύνει από την περιοχή τα υπολείματα της αρμολόγησης.

3ο ΒΗΜΑ

Προετοιμάζουμε το υλικό αρμολόγησης (D-4) (άν έχουμε επιλέξει αυτό να είναι διαφορετικό από το υλικό συγκόλλησης) και γεμίζουμε μέχρι πλήρωσης τους αρμούς της επενδεδυμένης επιφάνειας.

4ο ΒΗΜΑ

Με τη βοήθεια μεταλικής σπάτουλας, ατσαλόμαλλου ή άλλου μηχανικού μέσου και αφού το υλικό αρμολόγησης έχει στεγνώσει απομακρύνουμε από την επιφάνεια (τις πέτρες) τα υπολείματα της αρμολόγησης.

5ο ΒΗΜΑ

Καθαρίζουμε την επιφάνεια με νερό, ή με ειδικό καθαριστικό πετρών (D-7) και στη συνέχεια την αδιαβροχοποιούμε (RENOLIT).

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.