Γράφει η/ο yparxeilysi
Στεγανοποίηση (στεγάνωση) ταράτσας με ελαστομερές στεγανωτικό - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

553

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η στεγάνωση της ταράτσας της κατοικίας ή του κτιρίου μας είναι μια ενέργεια που πρέπει να γίνεται με επιμέλεια ανά προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα που εξαρτώνται από το υλικό στεγάνωσης που έχουμε επιλέξει, τη μέθοδο εφαρμογής και άλλους παράγοντες. Ο περιοδικός έλεγχος για πιθανές αστοχίες (π.χ. στην αρχή του φθινοπώρου ή στο τέλος του χειμώνα) είναι απαραίτητος ώστε είμαστε σε θέση να επικευάσουμε άμεσα το πρόβλημα για να μην προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην πλάκα σκυροδέματος, στα ταβάνια κάτω από αυτήν, σε γείσα και σε εξωτερικούς τοίχουσ όπως π.χ. μαυρίλες, μούχλα, αποσαθρώσεις σοβάδων και χρωμάτων, οξείδωση του οπλισμού της πλάκας κ.ά. Τα ελαστομερή υλικά στεγανοποίησης αποτελούν μια καλή, αξιόπιστη και οικονομική επιλογή καθώς παρέχουν μακρόχρονη προστασία, η οποία μπορεί να επιμηκηνθεί αν ελέγχουμε συχνά την κατάσταση τους και αποκαθιστούμε άμεσα πιθανές ζημιές. Τοποθετούνται εύκολα με ρολό ή πατρόγκα πάνω σε κατάλληλα προετοιμασμένα υποστρώματα.

1ο ΒΗΜΑ

Καθαρίζουμε καλά την επιφάνεια με σκληρή βούρτσα και νερό ώστε να απομακρύνουμε από αυτή σαθρά σημεία, σκόνη και ξένα σώματα. Ξεπλένουμε με άφθονο νερό και αφήνουμε να στεγνώσει καλά (για τουλάχιστον 24 ώρες)

2ο ΒΗΜΑ

Καθώς η επιφάνεια εφαρμογής πρέπει να είναι σταθερή εφαρμόζουμε σε αυτή αστάρι σταθεροποίησης της το οποίο επιπλέον θα αυξήσει και τις ιδιότητες πρόσφυσης της.

3ο ΒΗΜΑ

Στη συνέχεια σφραγίζουμε με το κατάλληλο σφραγιστικό στις ενώσεις με κάθετα στοιχεία (τοίχους, τοιχία, καμινάδες). Πιθανές μικρορωγμές σφραγίζονται με το ίδιο το υλικό στεγάνωσης αραιώμενο σε αναλογία (1:1) με νερό.

4ο ΒΗΜΑ

Με χρήση ρολού ή/και πατρόγκας περνάμε το πρώτο χέρι του στεγανωτικού τοπικά στα σημεία επισκευής/σφράγισης ρωγμών. Στη συνέχεια περνάμε το πρώτο χέρι του υλικού σε όλη την επιφάνεια προς στεγάνωση

5ο ΒΗΜΑ

Ακολουθεί η δεύτερη στρώση του στεγανωτικού Νο39 ή DS-220 της DUROSTICK στο σύνολο της επιφάνειας, ενέργεια που ολοκληρώνει την εφαρμογή, Η ταράτσα μας θα είναι στεγανή για τα επόμενα 5 ή 8 χρόνια και για ακόμη περισσοτερα με την ανάλογη προσοχή και φροντίδα.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.