Γράφει η/ο yparxeilysi
Στεγανοποίηση (στεγάνωση) ταράτσας με τσιμεντοειδές στεγανωτικό - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

2828

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 2/5
Βαθμολογία: 
2
Average: 2 (1 vote)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Οι επιλογές που έχει κάποιος για τη στεγανοποίηση (στεγάνωση) της ταράτσας του όσον αφορά το υλικό στεγάνωσης είναι πάρα πολλές και κάθε μία από αυτές παρουσιάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Μεταξύ αυτών, η στεγανοποίηση της ταράτσας με λευκά τσιμεντοειδή στεγανωτικά (HYDROSTOP ROOF & HYDROSTOP 2 ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ της DUROSTICK) παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς η επιλογή τους διασφαλίζει: Μεγάλη διάρκεια στεγάνωσης χωρίς προβλήματα (τουλάχιστον 15 έτη). Υψηλή ανακλαστικότητα στην ηλιακή ακτινοβολία (ψυχρά υλικά) και εξ' αυτού εξοικονόμηση ενέργειας για το δροσισμό των υποκείμενων στην ταράτσα χώρων. Αντοχή στην τριβή. Ικανοποιητική βατότητα της επιφάνειας για ήπια ανθρωπογενή χρήση (δημιουργία επισκέψιμου χώρου στην ταράτσα). Δημιουργία επιφάνειας με κατάλληλη πρόσφυση και προδιαγραφές για τοποθέτηση επί αυτής διαφόρων τύπων επενδύσεων (π.χ. κεραμικά πλακίδια, μάρμαρο, πλακόστρωτα, ή άλλα υλικά). Λόγω του συνεχούς της στεγανοποίησης (σε αντίθεση με λύσεις που περιλαμβάνουν επικολλήσεις στεγανωτικών φύλλων), αποτρέπεται ο κίνδυνος αστοχιών και αποκολλήσεων. Σε περίπτωση που για τον οποιοδήποτε λόγο παρουσιασθεί κάποια φθορά στην στεγανωμένη επιφάνεια, αυτή επισκευάζεται ιδιαίτερα εύκολα με εφαρμογή του ίδιου υλικού. Η εφαρμογή τσιμεντοειδούς στεγάνωσης πρέπει να γίνεται απαραίτητα με την τήρηση των τεχνικών οδηγιών που θα βρείτε στη συσκευασία των προϊόντων ή στα τεχνικά έντυπα ή κινηματογραφημένες εφαρμογές της εταιρίας που τα παράγει.

1ο ΒΗΜΑ

Από την επιφάνεια που πρόκειται να στεγανοποιηθεί απομακρύνουμε προσεκτικά σαθρά σημεία, ξένα σώματα, λάδια, βρύα, άλγη και σκόνη. Η εξομάλυνση ή/και επιπέδωση της επιφάνειας - όπου υπάρχει τέτοια ανάγκη- γίνεται με εφαρμογή σε αυτή στρώσης τσιμεντοκονίας τυποποιημένης (DUROSTICK D-6) ή παραδοσιακής (εργοταξιακής). Αν υπάρχουν στην επιφάνεια ρηγματώσεις, ανάλογα με το είδος και την πυκνότητα τους, αφού ασταρώσουμε με AQUAFIX (μικρομοριακός σταθεροποιητής της DUROSTICK) και μετά το στέγνωμά του, στοκάρουμε τοπικά με το τσιμεντοειδές στεγανωτικό. Για μεγαλύτερες ρωγμές, εφαρμόζουμε σε αυτές την πολυουρεθανική μαστίχη DUROFLEX PU της DUROSTICK. Αν το εύρος και το πλήθος των ρωγμών είναι μεγάλο καλό είναι να συμβουλευόμαστε μηχανικό όσον αφορά τη στατική επάρκεια της πλάκας.

2ο ΒΗΜΑ

Διαβρέχουμε την επιφάνεια. Στο κοίλο λούκι που έχουμε δημιουργήσει στην συμβολή οριζοντίων και καθέτων στοιχείων (τοίχου ή τοιχείων) εφαρμόζουμε σε δύο στρώσεις εγκιβωτίζονταςστη δεύτερη από αυτές ταινία υαλοπλέγματος (DUROSTIOCK DS-490) πλάτους 20mm το τσιμεντοειδές στεγανωτικό που έχουμε επιλέξει.

3ο ΒΗΜΑ

Στη συνέχεια διαστρώνουμε στην επιφάνεια τρεις σταυρωτές στρώσεις του τσιμεντοειδούς υλικού πάχους περί του ενός χιλιοστού του μέτρου η κάθε μία εγκιβωτίζοντας σε αυτές υαλόπλεγμα οπλισμού DUROSTICK DS-490. Φροντίζουμε ώστε να υπάρχει αληλλοκάλυψη των λωρίδων υαλοπλέγματος κατά 10cm. Οι στρώσεις του στεγανωτικου στην επιφάνεια ανέρχονται και στην λωρίδα που είχαμε προηγουμένως δημιουργήσει στο κοίλο λούκι στη συμβολή οριζοντίων και καθέτων επιφανειών. Η εφαρμογή του στεγανωτικού γίνεται με ρολό πλαστικών χρωμάτων ή με πατρόγκα. Σε εφαρμογές στεγάνωσης κατά τους θερινούς μήνες του χρόνου, καλό είναι αυτές να γίνονται σε απογευματινές ώρες, να διαβρέχονται κάθε 24 ώρες για την αποφυγή πρόωρης αφυδάτωσης, και να προστατεύονται από την έντονη ηλιοφάνεια με κάποιας μορφής προστατευτικό (π.χ. με λινάτσα).

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.