Γράφει η/ο GIANNISG1975
Περιποίηση ξύλινης πόρτας (πορτοπαράθυρο) - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

672

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 4.5/5
Βαθμολογία: 
5
Average: 4.5 (2 votes)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Τα πορτοπαράθυρα στο εξοχικό μου είχαν μείνει για πολλά χρόνια χωρίς φροντίδα και περιποιήση με αποτέλεσμα το ξύλο να έχει αρχίσει να φθείρεται ... επικίνδυνα. Αν και δεν έπρεπε να τα αφήσω να φθάσουν εκεί, τώρα έπρεπε να τα φτιάξω χωρίς καμιά καθυστέρηση ...

1ο ΒΗΜΑ

Αφαίρεσα τα 'φύλλα' του πορτοπαράθυρου προς επίσκευη και τα τοποθέτησα σε πάγκο αφαιρώντας από αυτά μεντεσέδες και άλλα μεταλλικά μέρη.

2ο ΒΗΜΑ

Μετά προχώρησα σε τρίψιμο όλων των επιφανειών του κάθε 'φύλου' αλλά και των κασσωμάτων με περιστροφικό τριβείο και με γυαλόχαρτο Νο 80, Νο 120 και Νο 240 με αυτή τη σειρά. Μετά το τρίψιμο απομάκρυνα τη σκόνη από τις επιφάνειες ώστε να μείνουν απολύτως καθαρές.

3ο ΒΗΜΑ

Χρησιμοποιήσα τον ακρυλικό στόκο νερού DUROWOOD της DUROSTICK για το στοκάρισμα των επιφανειών (μικρορωγμές, χτυπήματα, ένα δυό σαθρά σημεία). Στη συνέχεια έτριψα το στόκο με γυαλόχαρτο Νο240 αφού άφησα το στόκο να ΄τραβήξει' για 2 ώρες περίπου.

4ο ΒΗΜΑ

Μετά από μερικές ώρες πέρασα τις επιφάνειες δύο χέρια με συντηρητικό εμποτισμού ξύλου DUROXYL (το πρώτο χέρι με άχρωμο και το δεύτερο χέρι με χρωματιστό ('καστανιά'). Άφησα να τραβήξει και την επόμενη μέρα ξαναπέρασα τις επιφάνειες ένα χέρι με το γυαλιστερό βερνίκι θαλάσσης Mariner της Durostick. Την επόμενη μέρα πέρασα ακόμη ένα χέρι. Συνέχισα με τα υπόλοιπα ξύλινα κουφώματα. Έγιναν όλα πολύ καλά και θα είναι πλέον προστατευμένα για πολύ καιρό! Κάντε και εσείς μόνοι σας είναι εύκολο καιθα χαρείτε πολύ βλέποντας τη διαφορά!

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.