Με ποιο τρόπο δημιουργώ αρμό διαστολής σε μια επιφάνεια; Τι πρέπει να γνωρίζω;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

63

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Αν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις στη δημιουργία αρμών διαστολής, ανάλογα με την επιφάνεια οπου δημιουργούνται και τις προδιαγραφές του έργου που υποστηρίζουν, αλλά και τη μελλοντική χρήση της, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι:

  1. Η δημιουργία αρμών διαστολής είναι απαραίτητη σε εξωτερικές επιφάνειες και πρέπει να εξετάζεται ως προς τη σκοπιμότητά της σε εσωτερικές επιφάνειες.
  2. Η δημιουργία περιμετρικών (σε κάποια επιφάνεια) αρμών διαστολής κρίνεται απαραίτητη τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
  3. Η δημιουργία αρμών διαστολής κρίνεται απαραίτητη (κύρια σε εξωτερικές επιφάνειες) σε σημεία συμβολής διαφορετικών υλικών (π.χ. σκυρόδεμα με ξύλο ή μέταλλο – κάγκελα – κολώνες).
  4. Η δημιουργία αρμών διαστολής σε εξωτερικές επιφάνειες κρίνεται απαραίτητη κάθε 20-25m2 επιφάνειας.
  5. Οι αρμοί διαστολής κάποιας οικοδομικής επιφάνειας (ή επένδυσης) πρέπει απαραίτητα να ακολουθούν τους αρμούς διαστολής του κτιρίου στο οποίο βρίσκεται αυτή η επιφάνεια (ή επένδυση). 

Διαδικασία εφαρμογής αρμού διαστολής

  1. Δημιουργώ τον αρμό διαστολής κατά την κατασκευή της επιφάνειας ή και μετά από αυτή χαράσσοντας συνήθως  με ηλεκτρικό τροχό σε πλάτος 1-3 cm. Η ιδανική αναλογία βάθους προς πλάτος αρμού είναι 3 προς 2.
  2. Εφαρμόζω στην επιφάνεια του αρμού ειδικό αστάρι (ανάλογα αν προβλέπεται, σε συνάρτηση με το υλικό πλήρωσης του αρμού που πρόκειται να χρησιμοποιήσω (π.χ. αστάρι πολυουρεθανικού σε συνδυασμό με πολυουρεθανικό υλικό πλήρωσης (γεμίσματος) αρμού).
  3. Τοποθετώ στον πυθμένα του αρμού και καθ’ όλο το μήκος του, κορδόνι πολυαιθυλαινίου. Ο λόγος της ενέργειας αυτής αφορά στην απαίτηση, το υλικό πλήρωσης που πρόκειται να ακολουθήσει, να εφάπτεται σημιακά σε δύο μόνο σημεία, στις παρειές (πλαϊνές πλευρές) του αρμού ώστε ο αρμός να μπορεί να λειτουργήσει για το σκοπό για τον οποίο έχει σχεδιασθεί. 
  4. Τοποθετώ το υλικό πλήρωσης του αρμού διαστολής. 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.