Πώς να επιλέξω το κατάλληλο (από τεχνικής πλευράς & σχέσης κόστους απόδοσης) υλικό συγκόλλησης για την επένδυση μου;    - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

59

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Με στόχο την άρρηκτη συγκόλληση σε αυτό, είναι πολύ σημαντικό να γίνει η κατάλληλη προεργασία στο υπόστρωμα της επένδυσης. Η επιλογή συγκολλητικού υλικού πρέπει να πληρεί κατ’ ελάχιστον συγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές με βάση τα στοιχεία του έργου που πραγματοποιείται,που θα διασφαλίσουν την τεχνική της αρτιότητα αλλά και την καλή λειτουργία και τη διάρκειά της στο χρόνο.

Ας δούμε όμως το θέμα επιλογής του κατάλληλου συγκολλητικού σε σχέση με την δαπάνη που θα πρέπει να υποβληθούμε για την αγορά του. Η σωστή οπτική για να δούμε τα πράγματα είναι να αξιολογήσουμε τη συνολική δαπάνη για την επένδυση που πρόκειται να τοποθετήσουμε και να εξετάσουμε τη δαπάνη για αγορά του συγκολλητικού ως ποσοστό αυτής της δαπάνης.

Η δαπάνη λοιπόν για την τοποθέτηση μιας επένδυσης αναλύεται σε:

  • Δαπάνη για αγορά των στοιχείων της επένδυσης (πλακίδια, μάρμαρα, κ.ά.)
  • Δαπάνη για αγορά υλικών προεργασίας των υποστρωμάτων της επένδυσης (καθαριστικά, αστάρια, επαλειφόμενα κονιάματα κ.ά.)
  • Δαπάνη για αγορά υλικών αρμολόγησης της επένδυσης.
  • Δαπάνη για αγορά υλικών συγκόλλησης της επένδυσης.
  • Δαπάνη για αγορά σφραγιστικών υλικών της επένδυσης.
  • Δαπάνη για αγορά αδιαβροχοποιητικών υλικών των στοιχείων (αν είναι πορώδη) και των αρμών της επένδυσης.
  • Δαπάνη για αγορά στεγανοποιητικών υλικών της επένδυσης.
  • Εργατικά κόστη τοποθέτησης της επένδυσης.
  • Δαπάνη για συντήρηση της επένδυσης και αποκατάσταση φθορών σε αυτή καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της. (Η δαπάνη αυτή δεν είναι αρχική δαπάνη. Μπορεί δε να είναι μικρή ή μεγάλη, ανάλογα με την ποιότητα κατασκευής και τη χρήση της επένδυσης αλλά και άλλους εξωγενείς παράγοντες όπως συνθήκες περιβάλλοντος, κ.ά.)

Αν σε όλες τις παραπάνω δαπάνες τοποθετήσετε τα χρηματικά ποσά που αφορούν στη δική σας επένδυση, θα διαπιστώσετε ότι η δαπάνη για την αγορά των υλικών συγκόλλησης δεν είναι παρά ένα μικρό κλάσμα της συνολικής δαπάνης. Η ασφάλεια δε που θα σας προσφέρει από μελλοντικές ζημιές και φθορές (αποκολλήσεις, αποσάθρωση, κ.ά.) θα αποσβέσει πέραν πάσης αμφιβολίας τη δαπάνη που θα υποστείτε αν επιλέξετε πιστοποιημένα συγκολλητικά υλικά υψηλών προδιαγραφών C2TE S1 ή S2, ικανά να δημιουργήσουν συγκολλήσεις υψηλών απαιτήσεων με αντοχή στο χρόνο, τη χρήση και τις καιρικές και περιβαλλοντολογικές συνθήκες.  

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.