Οι τοίχοι (σοβάς, μπετόν) του υπογείου παρουσιάζουν ρωγμές (διαφόρων μεγεθών). Τι να κάνω για να τους επισκευάσω; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

206

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η επισκευή των ζημιών και των ατελειών που πιθανόν υπάρχουν στις επιφάνειες (δάπεδο, τοίχοι, ταβάνι) του υπογείου θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα από τη στιγμή που αυτές θα εντοπισθούν.

Αυτό πρέπει να γίνεται απαραιτήτως καθώς η αμέλεια στην επισκευή τους μπορεί να γίνει προάγγελος μεγαλύτερης κλίμακας και εύρους ζημιών εξαιτίας κυρίως της επίδρασης της υγρασίας.  Ανάλογα με τη ζημιά που εντοπίζουμε, το είδος και το εύρος της, εφαρμόζουμε την κατάλληλη λύση κάθε φορά.

Σε τοιχία από τσιμέντο και σε πιθανές ρωγμές με άνοιγμα πάνω από ένα χιλιοστό, και βάθος που σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει έως τον οπλισμό του σκυροδέματος, η εφαρμογή ενέσιμης εποξειδικής ρητίνης είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση.

Ωστόσο, εναλλακτικά, σε περιπτώσεις που το βάθος είναι σχετικά μικρό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ισχυρά επισκευαστικά τσιμεντοκονιάματα τα οποία θα κάνουν εξίσου καλά τη δουλειά και θα διασφαλίσουν το αποτέλεσμα τους στο χρόνο και στις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του υπογείου. Αν οι ρωγμές είναι μικρότερες του ενός χιλιοστού του μέτρου, τότε αυτές καλύπτονται ικανοποιητικά από τη στεγάνωση της επιφάνειας με το επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα υψηλής ποιότητας που θα χρησιμοποιήσουμε για τη στεγάνωση των επιφανειών του υπογείου. 

 

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.