Πόσο συχνά πρέπει να φροντίζω και να περιποιούμαι τις ξύλινες επιφάνειες ή αντικείμενα; - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

204

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η φροντίδα και η περιποίηση των ξύλινων επιφανειών ή αντικειμένων είναι ή πρέπει να αποτελεί μια τακτική ασχολία. Η θέση (εσωτερικά ή εξωτερικά της κατοικίας), αλλά και η επιβάρυνση από περιβαλλοντικές και καιρικές συνθήκες καθώς και η χρήση καθορίζουν το μέγεθος της ανάγκης και το εύρος της ενασχόλησής μας με το αντικείμενο. 

Καλό είναι να απομακρύνουμε τακτικά τις σκόνες και τους ρύπους γενικότερα που έχουν επικαθήσει στο ξύλο με τη χρήση μαλακού κομματιού υφάσματος και ειδικών ήπιων καθαριστικών και προστατευτικών ξύλινων επιφανειών. Σε περίπτωση που η ξυλοκατασκευή βρίσκεται σε παράκτιο περιβάλλον (όξινο περιβάλλον με πολύ αλάτι στην ατμόσφαιρα) καλό είναι να γίνεται συχνή πλύση με ‘γλυκό’ νερό ώστε να μη δημιουργείται επίθεμα αλατιού πάνω στην ξύλινη επιφάνεια.

Ελέγχουμε οπτικά τις επιφάνειες για πιθανή ύπαρξη οπών από ξυλοφάγα έντομα ή εμφάνιση ‘μπλε κηλίδων’ (συνήθως κάτω από τον υμένα (φιλμ) του βερνικιού για βερνικωμένες επιφάνειες). Ελέγχουμε επίσης για απολεπίσεις και κρακελαρίσματα του υμένα του βερνικιού ή της ριπολίνης με το οποίο είναι καλυμμένη η ξύλινη επιφάνεια. Αν εντοπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα όπως τα παραπάνω, προχωρούμε στην αποκατάστασή του χρησιμοποιώντας την κατάλληλη μέθοδο και υλικά στο συντομότερο δυνατόν διάστημα.

Λειτουργώντας  τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά κάνουμε περιοδικό έλεγχο για πιθανά προβλήματα των ξύλινων επιφανειών καθώς είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στην αρχική του φάση. Σε διαφορετική περίπτωση, η βλάβη η οποία μπορεί να προκληθεί να είναι έως και ανεπανόρθωτη.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.