Αν επιθυμώ, σε μια παλιά ξύλινη (ή μεταλλική) επιφάνεια να εφαρμόσω κάποιο άλλο υλικό (π.χ. σοβά) για να την ανακαινίσω / αναβαθμίσω, υπάρχει τρόπος;  - Κεντρική Εικόνα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

VIEWS

129

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Μέσος όρος 0/5
Βαθμολογία: 
Καθόλου ψήφοι ακόμη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ

Η αναβάθμιση μιας παλιάς ξύλινης επιφάνειας συνήθως σε εξωτερικό χώρο, η οποία είναι μη αποκαταστάσιμη όσον αφορά την επιφάνεια αυτή καθεαυτή, αφορά στην επένδυση (κάλυψή της) με κάποια πρόσθετη επένδυση που μπορεί να είναι από ξύλο ή άλλο υλικό. Η εφαρμογή που θα επιλεχθεί πρέπει να λάβει υπόψη την ικανότητα της ξύλινης δομής να φέρει το βάρος της όποιας επένδυσης.  Επίσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην πρόσφυση μεταξύ της παλαιάς και της νέας επένδυσης, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο το σύστημα παλαιάς και νέας επένδυσης αντιδρά στις συστολοδιαστολές που είναι έντονες σε εξωτερικό περιβάλλον.

Η λύση στα παραπάνω είναι η δημιουργία ισχυρής γέφυρας πρόσφυσης μεταξύ παλαιάς και νέας επιφάνειας, η οποία θα σταθεροποιεί επιπλέον την παλαιά επιφάνεια. Θα έχει την απαραίτητη ελαστικότητα ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το θέμα των συστολοδιαστολών μεταξύ επιφανειών από διαφορετικά υλικά, διαφορετικής θερμοχωρητικότητας, που, εξ' αυτού, παρουσιάζουν διαφορετικό ρυθμό συστολών και διαστολών.  

Η γέφυρα αυτή μας παρέχεται με τη μορφή ειδικού ασταριού με χαλαζιακά πρόσθετα το οποίο με πολύ ενεργητικό τρόπο καλύπτει τις απαιτήσεις τέτοιου είδους εφαρμογών.

Η εφαρμογή μπορεί κάλλιστα να αφορά, επίσης, πέραν των ξύλινων, μεταλλικές επιφάνειες.

Στην ασταρωμένη επιφάνεια – μετά το στέγνωμα του ασταριού – μπορούμε να τοποθετήσουμε σοβά (ο ελαστικός σοβάς αποτελεί ιδανική εφαρμογή), ή να προχωρήσουμε στην τοποθέτηση επενδύσεων από κεραμικά ή άλλου είδους πλακίδια με ελαστικά συγκολλητικά κλάσης C2TE S2 ή αδιάβροχου συγκολλητικού σε ρευστή μορφή ειδικά παρασκευασμένου για τέτοιου είδους εφαρμογές (DUROSTICK Νο37). Στο βαθμό που η φέρουσα ικανότητα της επιφάνειας κριθεί ικανή (σύμφωνα με γνώμη μηχανικού), μπορούμε να προχωρήσουμε σε θερμομόνωση της επιφάνειας με πολυστερίνη ή άλλο μονωτικό υλικό.

Σχόλια

Εγραφείτε ώστε να αφήσετε το σχόλιο σας.